Perintfalvi Rita teológus, női és emberi jogi gondolkodó blogja

Tükör által

Tükör által

Biblia Politika Misztika 6

Tényleg Ádám a teremtés koronája, Éva pedig a gonosz csábító, akit le kell igázni?

2017. február 10. - Rita Perintfalvi

Tényleg igaz, hogy Ádám a teremtés koronája? Éva pedig, aki csak második, ezért a férfi uralma alá rendelhető? Sőt, mivel ő vitte bűnbe Ádámot, ezért belőle lesz a gonosz csábító, akit muszáj kordában tartani? Hogyan gondolkodnak azok a férfiak a női szexualitásról, akik cölibátusban élnek? A nő csak akkor lehet olyan tökéletes mint egy férfi, ha lemond a szexualitásáról? A Héber Biblia arról beszél, hogy a nőn uralkodni kell vagy éppen arról, hogy a férfi és a nő teljesen egyenrangú? És mit mondanak erről a páli szövegek? Hogyan kell érteni azt a „páli” tanítást, hogy a nő maradjon csöndben, ki ne nyissa a száját, ne tanítson, főleg férfit ne? De ha Pál azt tanítja, hogy a nő nem lehet sem tanító, sem vezető, akkor miként lehetséges, hogy neki női missziós társai, igehirdető-társai, sőt apostoltársai is vannak? Hogyan radírozzák ki a női szereplőket a Bibliából: pl. Júniát, akiből 700 évig férfi apostolt csináltak, pedig nő?!

Breaking news: Ferenc pápát gyalázó plakátok lepték el a Szent Péter teret, vajon kik állhatnak a háttérben? Mit sugall az, hogy a pápa egyik legerősebb bíboros ellenfele, a konzervatív-fundamentalista Burk az olasz szélsőbbjobb oldali Északi Liga vezetőjét fogadja az otthonában?

Ezekről a nagyon izgalmas kérdésekről beszélgettünk Soós Eszter Petronella politológussal, a Biblia-Politika-Misztika c. műsorunk tegnapi adásában, nem szabad kihagyni! Ajánljuk sok szeretettel

Hálás köszönet a Heti tévének azért, hogy létrejöhetett ez a műsor!

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tukoraltal.blog.hu/api/trackback/id/tr6912247428

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása