Perintfalvi Rita teológus, női és emberi jogi gondolkodó blogja

Tükör által

Tükör által

Biblia Politika Misztika 11. rész - Éljen Május elseje?

2017. május 05. - Rita Perintfalvi

Mi az Ószövetség tanítása a munkáról? Mit mond Jézus a munkáról? Mi az egyház tanítása ember és munka, ember és pihenés viszonyáról? Mit mond az egyház a kommunizmusról, miért tartja a marxizmust és az osztályharcot tévtannak? Mit mond az egyház a piacról és a vállalkozásról? Mit tanít tőke és munka viszonyáról, a szakszervezeti mozgalomról, a sztrájkról? Van-e olyan, hogy érdemtelen szegény, akin az államnak nem kell segítenie? A felszabadítás teológiája miben mond mást, újat mint a pápai megnyilatkozások? Ferenc pápa hozzá tett-e bármi újat a szociális tanításhoz, a munkásságról és a szegényekről való gondolkodáshoz?

 

Május elsejéhez, a munka ünnepéhez kapcsolódó Biblia-Politika-Misztika műsorunkat az egyház és a munkáskérdés témájának szenteltük, hálás köszönet Soós Eszter Petronellának a remek kérdésekért és hálás köszönet a Heti Tévének, hogy műsorunk ismét megvalósulhatott!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tukoraltal.blog.hu/api/trackback/id/tr412482403

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása