Perintfalvi Rita teológus, női és emberi jogi gondolkodó blogja

Tükör által

Tükör által

Biblia Politika Misztika 23. rész - Vagy vallás, vagy szabadság

2018. február 06. - Rita Perintfalvi

Vagy vallás, vagy szabadság - tertium non datur (azaz harmadik lehetőség nincsen) mondta provokatívan Prof. Dr. Dr. Máté-Tóth András vallástudós elődásában a Vallások és a szabadság c. Vallásközi expón 2018. január 28-án. Arról kérdeztük, hogy ez akkor mit is jelent a vallásos emberek számára? Aki vallásos az tényleg nem lehet szabad ember? Beszélgettünk még arról is, hogy ha egy hívőnek ragaszkodnia kell vallása tételes tanrendszeréhez (dogmák) és ha ettől eltér, akkor eretnekké válik, akkor vajon van-e tere a valláson belüli reformoknak? Ferenc pápa egy eretnek vagy inkább reformer? Mit gondoljunk róla? És faggadtuk még arról is, hogy mit gondol vallástudósként a vallásközi párbeszédről: lehetséges-e ez egyáltalán, Mi az, ami akadálya, korlátja lehet? És mi is az a vallás úgy általában?

Soós Eszter Petronella politológus és Dr. Perintfalvi Rita teológus közös műsorát látják a Heti tévén! Mindenkinek ajánljuk szeretettel, nemcsak hívőknek!

Hálás köszönet műsorunk létrejöttéért a Heti Tévének!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tukoraltal.blog.hu/api/trackback/id/tr9313638570

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása