Perintfalvi Rita teológus, női és emberi jogi gondolkodó blogja

Tükör által

Tükör által

Biblia Politika Misztika - Bajnok Kristóf - Uralom helyett szeretve szolgál

2018. április 05. - Rita Perintfalvi

A Bokor mozgalom a kommunista rezsim alatt egyfajta földalatti egyházként működött Magyarországon. Vezetője és megálmodója Bulányi György piarista atya volt, akit az államrendszer elleni tevékenység vádjával többször is bebörtönzött az akkori politika rendszer. A Katolikus Egyház pedig politikai nyomásra kezdett boszorkányüldözést ellene, és eretneknek nyilvánította. Az egyik ilyen "eretnek" tétele az volt, hogy elutasított mindenféle uralmi rendszert és az egyház szerepét a szeretve szolgálatban látta meg.

Bajnok Kristóf, a Bokor mozgalom képviseletének tagja a következő nagyon aktuális üzenetet mondta adásunkban: "Az a megállapodás, amelyet a Katolikus Egyház a kommunista rezsimmel kötött nem volt példa nélküli eset a történelemben. Az Egyház minden hatalommal mondenkor a megállapodásra törekedett, mert saját magát is hatalmi entitásként fogalmazta meg. De ez nagyon messze van attól, amit Jézus szeetett volna közvetíteni felénk. A megyegyezések a hatalmiságból fakadnak. Mi pedig a hatalmoskodást szeretnénk elutasítani és ehelyett a szolgálatot tartjuk fontosnak. És ezért nagyon szeretnénk azt, hogy a mindenkori keresztény egyházak ne a hatalom kegyét, támogatását vagy elfogadását, ne a túlélés különböző alkuit keressék, hanem álljanak ki a Jézustól tanult tanítás mellett."

Ezeket a nagyon izgalmas témákat ajánljuk szíves fogyelmükbe! A két műsorvezető: Soós Eszter Petronella politológus és dr. Perintfalvi Rita teológus.

Hálás köszönet a Heti Tévének, hogy adásunk létrejöhetett!

A bejegyzés trackback címe:

https://tukoraltal.blog.hu/api/trackback/id/tr6313811332

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása