Perintfalvi Rita teológus, női és emberi jogi gondolkodó blogja

Tükör által

Tükör által

Spirituális Meditáció - Téma: Szörnyek

Április 13-án pénteken újból együtt meditálunk a Feldmár Intézetben

2018. március 26. - Rita Perintfalvi

“Amikor érzek valamit, nagyon nehéz tudni, hogy a helyzetre reagálok-e, vagy valami a helyzetben emlékeztet arra, ami volt. Minél inkább a jelen pillanat és én közöttem vannak az emlékeim, annál távolabb vagyok a másik embertől, annál távolabb vagyok a világtól. Itt élek benne, de nem vagyok itt, mert köztem és a jelen pillanat között mindig van egy emlék, és észre sem veszem, hogy emlék.” (Feldmár András)

Aki meditál, az engedi, hogy a valóság megérintse őt. Néha viszont az, ami megérint a valóságból, lehet, hogy megijeszt. Félelmet kelt. Taszít. Aki meditál az egyre inkább megnyitja a kapukat a tudatalattija felé, ahonnan olyan képek, emlékek jöhetnek elő, amelyek teljesen valóságosnak tűnnek. A zen meditáció hagyománya „makjó-nak” nevezi ezt a jelenséget, ami annyit jelent, hogy az „ördögök világa”. Bizony a keresztény misztikusok is írnak hasonló tapasztalatokról, amikor ima közben hirtelen előttük termett maga az „ördög”. A jelenséget a meditációs mesterek úgy magyarázzák, hogy ezek a képek tulajdonképpen az ember tudatalatti világából érkező fel nem dolgozott konfliktusok, traumák emlékképei. Vagyis meditáció során előjönnek a bennünk lakó szörnyek! De ez nem baj, sőt! Mindez a tisztulási folyamat része. Hiszen a sebeknek ki kell tisztulniuk ahhoz, hogy begyógyulhassanak. Amit ilyenkor tehetsz: engeded, hogy mindez megtörténjen! Mert attól, hogy valami fájdalmas vagy nehéz, még van, s ha van, akkor szabad lennie. És ha nem nyomod el, akkor megszabadulsz tőle. És ha ez sikerül akkor végre jelen tudsz lenni a pillanatban önmagad számára és annak számára is, akit eddig nem tudtál igazán szeretni, mert képtelen voltál őt önmagának látni, folyton valaki másra reagáltál miközben vele voltál. (Perintfalvi Rita)

szo_rnyek2.jpg

A Szörnyek lesz a témája a következő Spirituális Meditációnak, április 13-án, pénteken a Feldmár Intézetben, ha érdekel a téma és a meditáció, akkor gyere, várunk szeretettel!

Ebben a támogató kiscsoportban nem leszel egyedül az utadon, hanem lesznek társaid. Olyan filozófusok, misztikusok, gondolkodók írásai, akik meditáltak és keresték az ébredés útját. De nemcsak tőlük veszünk impulzusokat, hanem egymástól is tanulunk a megosztásokon keresztül. És lesz lehetőség egyéni kérdések feltevésére is.

Intenzív kiscsoportban meditálunk, beszélgetünk, létszám:

min. 4 fő – max. 12 fő

Jegyek korlátozott számban még kaphatóak a Ticketportál oldalán:

https://www.ticketportal.hu/event.aspx?id=143109 

Az eseményről tudj meg még többet a facebook eventnél:

https://www.facebook.com/events/1645964642161481/

A tréning vezetője: Dr. Perintfalvi Rita progresszív teológus, mentálhigiénés szakember, blogger (Tükör által), publicista, tévés műsorvezető (Heti Tv), a meditációs hagyományok (kontempláció, zen) ismerője.

Ha bármilyen kérdésed van írj nekem a nyilvános emailcímemre: tukoraltalinfo@gmail.com Örömmel válaszolok! J

Várunk szeretettel!

Rita és a Feldmár Intézet

spirimedi2018_test_a_pr13.png

A bejegyzés trackback címe:

https://tukoraltal.blog.hu/api/trackback/id/tr2213782546

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása