Perintfalvi Rita teológus, női és emberi jogi gondolkodó blogja

Tükör által

Tükör által

Biblia Politika Misztika 5

Az a bizonyos 7 kritikus bibliai hely és a homoszexualitás...

2017. január 27. - Rita Perintfalvi

Vajon szerelmes volt-e Dávid Jonatánba? Szodoma pusztulását a homoszexuális vágyra gerjedt férfiak vagy a vendégszeretet megsértése (kísérlet csoportos nemi erőszakra) okozta? Beszél-e a Biblia egyáltalán a leszbikusokról? Mi volt a kultikus prostitúció és a pederasztia (kisfiúszerelem) gyakorlata, miért használják ezeket is a homoszexualitás általános értelemben vett elítélésére? Mit mond ezekről a tudományos történetkritikai szövegelemzés? Mit mond az egyház tanítása a fundamentalista, szó szerinti értelmezésről? Mi a viták alapja? Mit tud kezdeni az azonos nemű párokról való gondolkodással a keresztény etika? A bibliai szövegekből levezethető-e az azonos nemű, egymáshoz hűséges, monogámiában élő párok szerelmi kapcsolatának igazolása? Kaphatnak-e áldást stb.?

Breaking News: Ferenc pápa és az óvszerbotrány

Ezekről a nagyon izgalmas kérdésekről beszélgettünk tudományosan, hűek maradva a szövegekhez, feltárva azok mélységeit filológiailag, kultúrtörténetileg.

Figyelem: 16 + karika

Hálás köszönet a Heti tévének, hogy létrejöhetett műsorunk újabb adása! És köszönet Soós Eszter Petronella politológusnak a remek beszélgetésért!

A bejegyzés trackback címe:

https://tukoraltal.blog.hu/api/trackback/id/tr5512159487

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Az álteológus 2017.07.14. 21:21:55

Volt egyszer egy haverom, akik agrármérnöknek végzett. Kérdeztem, mennyi műtrága kell arra a 3 bokorra, amit elültettem a ház előtt, elég rossz talajon, mert nem akartak nőni. Betartottam a tanácsot, a 3 bokor elpusztult. A szomszéd, aki egyszerű lakat...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása