Perintfalvi Rita teológus, női és emberi jogi gondolkodó blogja

Tükör által

Tükör által

Biblia Politika Misztika 18. rész - Vallásközi párbeszédről Iványi Gáborral

Lehetséges-e zsidó-keresztény-iszlám párbeszéd ma Európában?

2017. szeptember 27. - Rita Perintfalvi

Lehetséges-e zsidó-keresztény-iszlám vallásközi párbeszéd? Iványi Gábor: „Majdnem mindegy, hogy miről beszélgetünk, de beszélgessünk és ne kinyilatkoztassunk! A Vallásközi Beharangozó Fesztiválon kaptunk egy kártyát, amire rá volt írva, hogy „ne téríts!” és valóban ebben van a lényeg. Isten nem vallásos, ez a mi emberi találmányunk. A vallások lehet, hogy elválasztanak minket, pedig az Isten Egy. Aki kinyilatkoztat az abszolút, ezért nála van az igazság, de amikor mi halljuk ezt a kinyilatkoztatást, az már átmegy a mi emberi szűrőnkön, kultúránkon és éppen ezért lehetséges, hogy néha tévedünk. Talán az a közös minden vallásban, hogy mind tévedünk, ami nem baj, hiszen emberek vagyunk, de ezzel a megengedéssel kell fordulnunk nemcsak önmagunkhoz, hanem a másik valláshoz is.”

A Fesztivál után 3 tematikus Expó-Nap következik, az elsőre november 5-én a Wesley János Lelkészképző Főiskolán kerül sor (1086 Budapest, Dankó utca 11). A téma: „Mit tehetnek a vallások a gyűlölet és az erőszak ellen?” A részletes program (előadások, műhelyek, kerekasztalok, kulturális program) még szervezés alatt áll. Információk később a fő szervező, a Magyarországi Teológusnők Ökumenikus Egyesülete facebook oldalán érhetők el: https://www.facebook.com/teologusnok/?fref=ts . Érdeklődni és az Expóra jelentkezni a következő email címen lehet: vallaskozifesztival@gmail.com. A részvétel korlátozott és regisztrációhoz kötött. Várjuk mielőbbi jelentkezését!

A Heti Tévé adásában új projektünkről beszélgettünk Iványi Gáborral, a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség elnök lelkészével. A projektben együttműködő partnereink még: Szim Salom, Progresszív Zsidó Hitközség; Magyarországi Muszlimok Egyháza és az NDI.

Hálás köszönet a Heti Tévének és az NDI-nak a támogatásért műsorunk létrejöttében!

A bejegyzés trackback címe:

https://tukoraltal.blog.hu/api/trackback/id/tr8612899950

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása