Perintfalvi Rita teológus, női és emberi jogi gondolkodó blogja

Tükör által

Tükör által

Biblia Politika Misztika 38. rész - Lénárd Anna - Nőként az iszlámban

2018. december 06. - Rita Perintfalvi

Vajon milyen nőként az iszlámban? Mi a testtakarás (pl. kendő) jelentősége, értelme? Vonatkoznak-e férfiakra is testtakarási szabályok? Milyen az iszlámban a férfiak és a nők viszonya? A nők tényleg alárendeltek? Van-e feminizmus az iszlámban? Mit jelent más vallásúként felvenni az iszlámot? Mit jelent egy muzulmán nő számára Jézus vagy Mária alakja? Milyen jelentősége van a vallásközi párbeszédnek? Mi az a sétaműhely sorozat, amit Lénárd Anna és társai szerveznek? Hogyan kapcsolódnak ezek a séták a feminizmushoz, a zsidókkal való párbeszédhez, az ökumenéhez? Hogyan lehet reagálni magyar muszlimként konstruktívan a gyűlölkeltő propagandára és ennek a szélesebb társadalomban is megjelenő következményeire? Mennyire sokszínű az iszlám? Lehet-e progresszió az iszlámban? Hogyan éljünk együtt ebben a hazában?

Lénárd Anna sétakurátorral beszélgettünk ezekről a nagyon aktuális és sokakat érdeklő témákról a Biblia Politika Misztika c. műsorunk legfrisebb adásában!

Műsorvezető: dr. Perintfalvi Rita teológus.

Köszönjük a Heti Tévének, hogy műsorunk létrejöhetett!

A bejegyzés trackback címe:

https://tukoraltal.blog.hu/api/trackback/id/tr9814442816

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása